Slenderen

Voor iedereen is het gezond om in zekere mate te sporten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Daarbij is het voor veel mensen ook niet haalbaar door beperking van medische klachten. Wij zijn ons allemaal bewust, dat een gezond leven en lichaam van groot belang is en dat sporten hierbij een belangrijk onderdeel is. Elance biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met een bewezen effectieve manier van onbelast sporten genaamd ‘Slenderen’.

Onbelast bewegen
Slenderen is een manier van onbelast bewegen, waarbij gebruik wordt gemaakt van zes gemotoriseerde bewegingsbanken, die elk gedurende tien minuten de spieren in een apart gedeelte van het lichaam stimuleren. Onbelast betekent dat er geen druk op de spieren en gewrichten plaatsvindt, je wordt niet moe, transpireert niet en het voorkomt spierpijn.

Door dit onbelast bewegen worden de spieren verstevigd en wordt de beweeglijkheid van de gewrichten vergroot. Het is te vergelijken met onderwater oefeningen doordat ook op de tafels de zwaartekracht opgeheven wordt.
De bewegingsbanken zijn van oorsprong ontwikkeld voor het revalideren poliopatiënten. Echter uit studies bleek dat er veel meer met deze sportmethode was te bereiken dan waarvoor ze waren ontworpen. Deze methode is daarbij bijvoorbeeld ook zeer geschikt bewezen voor mensen met reumatische klachten en mensen met overgewicht.

Wat bereik je met slenderen
De bewegingen van deze banken verstevigen je spieren. Door de stimulatie van de bloedsomloop worden afvalstoffen en vet eerder afgescheiden. Er worden geen spierbundels gevormd en de kans op blessures zijn nihil.

In een uurtje slenderen is iedere spiergroep getraind en voel je je heerlijk ontspannen en fit. Middels 48 houdingen op de banken wordt er geconcentreerd op versterking, versoepeling en verslanking van de spieren. Slenderen staat daarbij gelijk aan 7 uur grondgymnastiek.

Na een maand slenderen zie je vaak al dat er behoorlijk wat centimeters over je gehele lijf verdwenen zijn. Het stimuleert de doorbloeding en vermindert cellulitis. Slenderen werkt zeer ontspannend en figuurcorrigerend. Het is absoluut geschikt voor mensen die willen afvallen en de huid en spieren niet willen laten verslappen en voor degene die niet kan of wil sporten. Voor iedere vrouw tussen de 16 en 100 jaar. Dus kom slenderen in Zeist!

De verschillende banken

Zandzak – bank
1000 bewegingen breken cellulite af op het zitvlak en de dijen. Het geeft een vastere, gladdere huid en verstevigt de buik, de benen en het zitvlak. Zorgt voor een goede doorbloeding met name in het heupgebied. Kortom: Dit toestel versterkt de buik-, been-, bil-, en onderrugspieren.

Benen – bank
De kringbewegingen verstevigen de bovenbenen. De opgeheven stand verbetert de bloedsomloop in de onderste ledenmaten, tevens worden de rugspieren sterker gemaakt. De beweging staat ongeveer gelijk aan een wandeling van 3 km. Kortom: Door de cirkelvormige beweging versterkt u de been-, buik-, en onderrugspieren.

Sit-up – bank
90 sit-ups verstevigen de buik-, been- en zitvlakspieren. De spieren van de onderrug en het middenrif worden sterker. Kortom: Dit toestel versterkt de rug-, bovenbuik, arm-, en beenspieren en versterkt het middenrif.

Taille – buik – heup – bank
De benen worden 900 maal op en neer bewogen, daardoor worden taille, buik en heupen steviger en de rugspieren sterker. Kortom: Dit toestel versterkt de rug-, buik-, en beenspieren.

Stretch – bank
De massagewerking traint het hele bovenlichaam, richt de ribbenkast op, verbetert de houding, de totale kracht vastheid van het lichaam tijdens de 1000 schouderbewegingen. Kortom: Dit toestel versterkt de bovenarm-, onderrug-, buik-, en beenspieren.

Relax – bank
Verbetert de bloedsomloop, stimuleert de afvoer van vocht en afvalstoffen en bestrijdt cellulitis. Geeft een relaxed gevoel en extra energie. Kortom: Een massage voor het hele lichaam, de bloedsomloop wordt gestimuleerd, overtollig water en afvalstoffen worden verwijderd. Een totale ontspanning!!

*De spiertrainingen zoals boven omschreven zijn sterk afhankelijk van de houdingen op het toestel en van wat je kan of verantwoord mag. Dit kunnen wij in overleg op jouw wensen en mogelijkheden afstemmen!