Sporten voor jong en oud!

Slenderen is voor jong en oud met of zonder gezondheidsklachten mogelijk. Het bewegen op de banken gebeurt namelijk op je eigen tempo.

Sporten voor jong en oud
De banken zijn het alternatief voor de mensen die zich niet thuis voelen in een sportschool of fitness centrum maar wel graag willen blijven bewegen op een veilige en verantwoorde manier. Het slenderen is ook zeker geschikt voor wat oudere mensen: het biedt verbetering in levenskwaliteit, zowel fysiek als sociaal.

In Nederland bezoekt slechts 10% van de vrouwen in de doelgroep 40+ en 50+ een fitnesscentrum. Vaak ervaren zij de training als te intensief of vinden de ambiance in een fitnesscentrum niet prettig. Slenderen bij Elance gebeurt in een kleine groep van max. 6 personen tegelijk, waardoor er voldoende ruimte is voor een persoonlijk contact.

Ondersteuning bij het bewegen
Doordat de banken gemotoriseerd zijn bieden zij ondersteuning bij de bewegingen. Dit kan worden vergeleken met bewegen onder water waarbij de banken de beweging als het ware ‘dragen’. Dit betekent dat de spieren niet overbelast worden en je na afloop van de sessie een ontspannen en fit gevoel hebt in plaats van moe te zijn van het sporten.

Verantwoord en veilig
De training wordt tevens aanbevolen door vele fysiotherapeuten. Ook klanten met een medische achtergrond hebben dus veel baat bij het Slenderen. De lichaamsbeweging die je krijgt door het volgen van deze methode vormt een zeer volledige basis om gezond door het leven te gaan.